2021-10-16 09:09:40• hírek • Szatmár.ro

Tűzzománc oktatást szervez jövő hétvégén a Borókagyökér Egyesület

Újabb izgalmas tanfolyamot szervez a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület, október 22. és október 24. között kezdők és haladók számára egyaránt.

A tűzzománc oktatást Tóth-Birtan Tinka, a sepsiszentgyörgyi Míves Ház és Guzsalyas Alapítvány munkatársa fogja tartani, a haladók számára a sodronyzománc (erdélyi zománc) készítést, és a forrasztott alapú rekeszzománc készítést tanítja majd meg, míg a kezdők a zománcozás alapismereteit sajátíthatják el, alap fémes műveleteket, rekeszek készítését, valamint ékszer, sodrony és rekeszzománc készítést.

"Tizennyoc évvel ezelőtt ismerkedtem meg a tűzzománc készítéssel. Mestereim Koszecz Sándor (Békéscsaba), Csókási Katalin, tűzzománc oktató és Vass Endre, ötvösmester (Szeged) voltak. Székhelyünkön, a Guzsalyas Alapítvány kézműves műhelyében, tíz éve tartok felnőtteknek tűzzománc tanfolyamot" – írja magáról Tóth-Birtan Tinka.

A rendezvényre maximum 10 személyt fogadnak, ezért akik szívesen részt vennének a képzésen, azok jelentkezzenek Szejke Juditnál a 0729.677.930-as telefonszámon.

Az oktatás ellenértéke 250 RON, ez az alapanyagot, az műhelygyakorlatot- oktatást egy ebédet foglal magába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: